- adzuki fazole
- houby (sušené, čerstvé nebo mražené)
- sušené švestky
- rostlinná smetana (nejlépe domácí z kešu)
- koření: bobkový list, nové koření, pepř černý celý
- na ochucení: ume ocet, citronová šťáva nebo ocet, obilný sirup
- zelená posypka na ozdobení
Postup
- Dáme si vařit přes noc namočené adzuki fazole s bobkovým listem. Mezitím, pokud máme sušené houby, tak si je namočíme do vody. Jakmile jsou adzuki měkčí, přidáme namočené houby i s vodou a zbylé koření. Vaříme do změknutí hub. Ke konci vaření přidáme sušené švestky. Jestli jsou švestky moc tvrdé, tak je necháme také namočené ve vodě, než je přidáme do polévky. Rozmixujeme kešu oříšky s vodou (možno přidat oblíbenou obilnou smetanu, ale doporučuji z kešu, protože polévku i zahustí) a nalejeme do polévky. Chvilku necháme povařit, aby se ingredience spojili a polévka zahustila. Odstavíme a dochutíme ume octem, citrónovou šťávou nebo octem a osladíme. Polévka by měla být sladkokyselá a jemná, nejlepší na druhý den.
- Jelikož polévka neobsahuje žádnou zeleninu ani obiloviny, doporučuji je nahradit v druhém jídle.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mnam ♥️překvapila , ještě nikdy jsem nejedla švestky v polevce , mnam