- 150 g polohrubé celozrnné mouky
- 30 g cizrnové mouky
- 50 ml olivového oleje
- rozmarýn
- špetka mleté kurkumy
- sůl
- asi 6 lžic vody
Jak připravit slané vánoční krekry z Provence
- Smíchejte všechny suché ingredience.
- Přidejte nasekaný rozmarýn.
- Pomalu přidávejte vodu. Množství vody bude záležet na mouce, kterou jste použili. Výsledkem by mělo být pružné a elastické, nelepivé těsto.
- Vypracujte těsto a nechte zabalené odpočívat alespoň 30 minut. Pak těsto vyválejte, ne všechno najednou, trošku se drobí. Nepodsypávejte další moukou! Vykrajujte tvary, jaké vás napadne. Naskládejte na plech a pečte dozlatova na 220 °C.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- V uzavřené dóze vydrží několik dní, takže je můžete připravit několik dnů předem.
- Vodu přidávejte pomalu, každá mouka saje jinak. Těsto má být pružné a elastické, nelepivé.
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Můžete použít i jiné koření dle vaší chuti.
- Použijte jakoukoli celozrnnou mouku, podle chuti a aktuálních možností.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou mouku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné, chce to tedy hodně soli + dala jsem 3 vrchovaté lžičky provensálského koření.
Jsou tyto sušenky vyzkoušené z bezlepkové mouky?