- 100 g ječných krup
- 125 g kysaného zelí
- 80 g čočky
- červená cibule
- mrkev
- dijonská hořčice
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak připravit netradiční vánoční salát
- Uvařte kroupy, pak je slijte a sceďte pod studenou vodou. Dejte stranou.
- Uvařte čočku, dejte stranou.
- Nakrájejte na kostičky mrkev a pár minut jí povařte.
- Do mísy dejte kroupy, čočku, mrkev nadrobno nasekanou cibuli, přidejte hořčici podle chuti, kysané zelí i s trochou nálevu, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, zamíchejte a je hotovo. Ve finále posypejte čerstvou petrželkou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Ochutnejte váš salát a dolaďte ho podle vaší chuti.
- Servírujte v menších mističkách.
- Pro bezlepkovou verzi použijte perličkový ječmen nebo jiné bezlepkové obiloviny.
Obměna
- Místo krup můžete použít i oves, žito nebo špaldu.
- Můžete přidat i jinou zeleninu nebo luštěninu, třeba hrášek.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
vyborny salat, vdaka ; )) tesi ma zakomponovana kysla kapusta ; ))
Miluji….a nejen o Vánocích :-D