Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Variace na sojový suk

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Máte rádi sójový suk, ale vadí vám, že je plný cukru a dalších látek? Udělejte si ho doma bez cukru podle naší čtenářky Jindry. Tento je vhodný i pro alergiky na sóju.

Ingredience
  • hrnek mandlové mouky
  • hrnek kokosové mouky
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • špetka vanilky
  • kakao/karob

Michaela se na vysoké škole při výšce 162 cm dostala na váhu 84,7 kg a přivodila si tak krom komplexů z vlastního těl...

Jak vyrobit domácí sojový suk

  1. Obě mouky smícháme, přidáme rýžový sirup, vanilku a směs pořádně propracujeme v tuhé těsto.
  2. Polovinu těsta odebereme a obarvíme jí kakaem/karobem.
  3. Vytvoříme suky.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Suky můžeme tvořit buď světlé, tmavé, nebo tmavé se světlým vnitřkem (vyválíme kousek tmavého těsta, vložíme na něj váleček světlého těsta a uzavřeme).
  • Suky také můžeme obalit v kokosu.
  • Uchováváme v lednici.
  • Mandlovou mouku si můžete doma udělat rozmixováním loupaných mandlí.

Obměna

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Když jsem našla tento recept, byla jsem nadšená, ale bohužel podle receptu vůbec nešly mouky s tak malým množstvím syrupu spojit. Musela jsem přidat mnohem více syrupu a také kokosový olej, aby se směs přestala sypat a začala se spojovat. I tak vubec nešlo válet váleček, takže jsme s dcerou udělaly kuličky. Sojový suk to nepřipomíná ani zdaleka. Je to takové celé bez chuti. V receptu by mělo být specifikované, kolik g mouky a kolik g syrupu, protože hrnky a lžíce jsou rozdílné a nemůže být zachován poměr surovin. A také, jestli jde o mouky kupované nebo doma mleté, protože ty kupované jsou často odtučnené a mandlová může být i z celé mandle a ještě má mandlová různou hrubost. Jak kdysi někdo řekl: není špatného kuchaře, ale špatného receptu. Bohužel.

Pochutnali jsme si 🙂
Děkuji za super recept 👍

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Florentýnky – zdravé cukroví téměř bez práce

Toto cukroví většina z nás zná pod názvem marokánky, ale tradičně vychází z italských sušenek z Florencie, tzv. Florentýnek. Florentýnky jsou rychlé, téměř...

I my se vás musíme zeptat na cookies

Naše stránky používají k ukládání drobných údajů cookies. Váš souhlas s jejich použitím nám pomáhá tvořit lepší obsah, přehlednější stránky a více vám porozumět. Nesouhlas může způsobit, že stránky nepoběží správně a nebudete z nich mít takovou radost :-)

Funkční nastavení potřebujeme (vždy aktivní)

Díky nim stránky správně fungují a vy z nich máte radost.

Statistiky pro lepší obsah

Protože souhrnně víme, kolik lidí k nám chodí, co u nás čtou a kde máme stránky vylepšit.

Marketing a Videa

Snažíme se vám nabízet upoutávky na programy a témata, které vás zajímají. Bez zaškrtnutí budeme věštit z křišťálové koule :-) Pokud nesouhlasíte, nemohou se zobrazit ani video přehrávače.