- 1 větší cibule
- kousek červené papriky nebo kapie (není nutná)
- 1 hrnek uvařeného hrachu
- 1 polentový knedlík (cca 20 cm)
- jarní cibulka
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- umeocet
Jak připravit bleskovou večeři
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, papriku a trochu osolíme.
- Restujeme asi 5 minut a mezitím si nakrájíme polentový knedlík na malé kostičky.
- Přidáme ho k cibuli a trochu opečeme na pánvi. Nezapomeňme občas zamíchat.
- Přidáme hrnek uvařeného hrachu, nakrájenou jarní cibulku, česnek, kmín a chvilku povaříme společně.
- Dochutíme umeoctem podle potřeby.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Kombinujeme
- K této směsi nezapomeňte přidat kvašenou zeleninu a hodí se i napařená zelenina nebo v úpravě nishime.
Obměna
- Hrách můžete nahradit i zelenou čočkou nebo jinou luštěninou.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte šetřete se solí, kořením a umeoctem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Skvělá inspirace, základem klasicky kořenová zelenina, kousek jarní cibulky a mletý koriandr s pískavicí. Mungo fazolky, zeleninový vývar a polenta na větší kusy… Rychlé, chutné, výživné :)