- 300 g vařených ječných krup
- 125 g tofu natural
- 100 g čerstvého hrášku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
- okvětní lístky měsíčku lékařského (volitelné)
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- citrónová kůra z bio citrónu
Jak připravit hašé bez masa
- Dejte vařit kroupy a ke konci vaření přidejte hrášek. Dokončete vaření a odložte stranou.
- Tofu vložte do sekáčku s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Rozmixujte.
- Nyní v sekáčku nasekejte kroupy s hráškem. Ne na kaši, ale na hrubší konzistenci.
- Vše vložte do mísy s tofu, přidejte olej, čerstvou petrželku, droždí a pořádně promíchejte, abyste získali směs, jakou vidíte na fotografii.
- Do pánve dejte olej a směs dejte do pánve a za pomocí vidličky směs rozdrobte na kousky. Orestujte.
- Podávejte posypané čerstvým hráškem, okvětními lístky měsíčku a petrželkou.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- V receptu je čerstvý hrášek, typický pro jaro a toto období. Využijte situace.
- Čerstvý hrášek přidejte opravdu tak minutu nebo dvě ke konci varu.
- Jako vždy vyberte pouze neošetřené bio citróny.
Obměna
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
Děti
- S menším množstvím soli, oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář