- 1 velká lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžíce kešu másla
- trochu vanilky
- domácí čokoláda/kvalitní hořká čokoláda
- opražené lískové oříšky
Jak připravit domácí toffifee
- V malém hrnci přivedeme pomalu k varu kokosovou smetanu smíchanou s kokosovým olejem a rýžovým sirupem a pár minut necháme povařit na mírném plameni.
- Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Mícháme dokud směs nebude hladká.
- Směs nalijeme do silikonových formiček, vložíme lískový oříšek (nebo dva) a necháme v lednici ztuhnout.
- Když je směs tuhá, rozpustíme si kvalitní hořkou čokoládu a trochu ji nalijeme do každé formičky
- Necháme v lednici ztuhnout a v lednici také Toffifee skladujeme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Z těchto Toffifee můžeme vytvořit domácí bonboniéru.
- Skladujte v lednici.
Obměna
- Místo kešu másla můžete použít i jiné oříškové máslo.
- Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 1,5 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Prosím uvedené ingredience jsou na jaké množství? Děkuji.
jeste kde se da sehnat nebo cim nahradit ten kokosnuss cream? u nas ho nemaji ani v jedne zdravce…