Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Veganský sýr nejen na zapékání

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Sýr bez laktózy vhodný na zapékání a do jakýchkoliv pokrmů dle vaší fantazie. Sýr je vynikající i syrový, můžete si ho tedy vychutnat také např. s kváskovým chlebem.

Ingredience
  • 180 g přírodního tofu
  • 65 g kešu ořechů
  • 30 g vody
  • 110 g vody k rozpuštění agaru
  • 3 g agaru
  • sůl
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 1 malá lžička cibulového prášku
  • 1 malá lžička česnekového prášku.
  • olej na vymazání formy

Podzim byl pro mne tentokrát úplně jiný, než ty předchozí. Už nebyl tím otravným obdobím, jako dosud. Užívala jsem si...

Jak připravit sýr na zapékání

  1. Do mixéru dejte tofu, kešu oříšky, 30 g vody, citrónovou šťávu, sůl, cibuli a česnek a rozmixujte na hladkou směs.
  2. Agar rozpusťte ve 110 g vody a vařte asi 1 minutu.
  3. Vymažte formu.
  4. Přilijte agar ke směsi do mixéru a znovu rozmixujte.
  5. Směs vložte do olejem vymazané formy a nechte v lednici ztuhnout.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Sýr je vynikající i syrový a velmi dobře se hodí na vaření a zapékání.
  • Sýr drží perfektně tvar, ale jde i mazat.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    77 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Vierko jaky mas agar, vlockovy nebo praskovy…je to jedno?

    Chtěla bych se zeptat, šly by něčím nahradit kešu oříšky? Třeba nějakými jinými oříšky nebo semínky? U nás bohužel kešu nemůžeme…

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

    Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.

    Natírací rostlinný sýr

    Tento natírací slunečnicový sýr je velmi jednoduchý na přípravu. Je skvělý třeba s kouskem kváskového chleba a vhodný jako svačinka, na výlety nebo do prác...

    Veganský sýr caciotta

    Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...

    Mandorella – veganský domací sýr

    Tradiční italský sýr v rostlinné verzi bez laktózy je velice jednoduchý na přípravu, vyjde vás jen na pár korun a je skvělou alternativou klasického sýra.

    Tavený paprikový sýr bez laktózy

    Chcete si vychutnat něco lahodného a zároveň rostlinného? Vyzkoušejte tento jednoduchý paprikový sýr bez laktózy, který potěší nejen svou chutí, ale i snad...

    Sýr v bylinkovém kabátku (bez laktoźy)

    Občas je fajn si spestřit jídelníček nějakou lahůdkou, což tato alternativa sýra jistě je. Skvěle se hodí k domácímu kváskovému pečivu či různým krekrům. N...