Při včerejším uspáváním dcery jsem si tak přemýšlela jak alespoň trochu letos “držet” Velikonoce (dítko 8 týdnů a pořád ještě tak nějak nestíhám :-D) a napadnul mě tenhle veselý knedlík. Babička chvíli podrndala a mě se povedlo zrealizovat :-D
Ingredience a pomůcky- 1 hrnek kukuřičné polenty
- kulatozrnná rýže
- lněné semínko
- řasa kombu
- sůl
- podlouhlá nádoba, hrneček, srnčí hřbet…atd (my použili formu na podkovu)
- potravinová fólie
- Rýži uvaří společně s řasou a lněným semínkem doměkka.
- V druhém kastrůlku si dáme vařit 3 hrnky vody, při varu osolíme a vmícháme hrnek polenty.
- Minutku provaříme, mícháme aby se nepřipálila.
- Zvolenou formu vyložíme potravinovou fólií a vrstvíme polentu, rýží se semínkem a opět navrch polentu.
- Necháme chvíli ztuhnout.
- Opatrně vyndáme i s fólií a krájíme :-)
My měli společně s čínou z červené čočky, polníčkem, pažitkou a zelno-řepným pickles.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář