- 180 g přírodního tofu
- 10 cm pórku
- batáty
- trochu žampionů
- olej
- 1 lžička tapiokového škrobu
- trochu rýžových tenkých nudlí
- sůl
- pepř
Jak připravit vietnamskou nádivku z tofu
- Do pánve dejte olej a na malinké kostičky nasekaný pórek, batát a žampiony. Orestujte a duste. Nesmí zůstat žádná tekutina, ale batát se nesmí rozvařit. Nechte si stranou asi 4 lžíce této směsi a zbytek dejte do mísy.
- Do mixéru dejte tofu a škrob a rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte do mísy.
- Uvařte nudle, jak je uvedeno na obalu, okamžitě propláchněte pod studenou vodu a sceďte. Scezené nudle nastříhejte na menší kusy. Dejte do mísy.
- Nyní směs osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
- Pekáček, v mém případě skleněný, o velikosti 15 x 15 cm vyložte pečicím papírem. Trochu ho pomažte olejem a udělejte slabounkou vrstvu ze zeleniny, co jste si nechali stranou.
- Na tuto vrstvu naložte nádivku a přimáčkněte. Na poslední vrstvu dejte znovu trochu zeleniny, pokapejte olejem a dejte do horkovzdušné fritézy na 180°C na 20 minut bez předehřívání.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Zeleninu není třeba vážit, podřiďte její množství 180 g tofu.
- Nádivku můžete vařit i na páře, jen to bude asi trochu déle trvat.
Obměna
- Místo žampionů můžete použít i jiné houby např. sušené jidášovo ucho.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář