- 3/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1/4 hrnku rýžové, nebo kokosové, nebo jakékoliv mouky
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1,5 čajové lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku, nebo směsi perníkového koření
- na špičku čajové lžičky jemné mořské soli
- 1 polévková lžíce arowrootu, nebo kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku kokosového oleje – musí být tuhý – pokojové teploty, ne roztavený
- asi 1/4 až 1/3 sirupu chuti já dávala půl dávky rýžový a půl datlový
- 1/4 hrnku pyré z uvařené dýně
- 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1/2 – 3/4 hrnku na hrubo nasekané hořké čokolády (jak kdo má rád)
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Jako první uvařte kus dýně a po změknutí rozmixujte. Nechte stranou.
- Dejte si předehřát troubu na cca 170°C.
- Nachystejte si na plech pečící papír, z této dávky (kdy hrnek je snídaňový, tedy cca 2dcl) budete mít krásných 12 cookies.
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sušený zázvor, skořici, koření, sůl a škrob.
- V mixéru rozšlehejte dohromady NETEKUTÝ kokosový olej a sirup. Vznikne voňavá krásně hladká hmota. Přidejte dýňové pyré. Mixujte opět do hladka.
- Tuto rozmixovanou směs přidejte do misky s moukou a dalšími suchými ingrediencemi. Lehce promíchávejte vařečkou – NEMIXOVAT!
- Přidejte nastrouhaný zázvor a kousky nasekané čokolády.
- Velkou lžící naskládejte cookies na připravený plech s pečícím papírem. Pečte asi 10-12 minut.Před podáváním nechte vychladnout.
TIP:
Sirup dejte podle vaší chuti. Nám stačilo 1/4, lépe vynikne lehce štiplavá chuť zázvoru s chutí čokolády
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář