Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Vločková indická kaše

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim

Rychlá a bezlepková vločková kaše s vůní Indie.

Ingredience
3 porce
  • žampiony
  • hlíva
  • olej
  • kurkuma
  • černá hořčičná semínka
  • sušené kari listy
  • mletá semínka koriandru
  • garam masala
  • asafoetida
  • dlouhý pepř
  • 80 g rýžových vloček
  • mizuna
  • citrónová šťáva
  • kokosové mléko z konzervy (asi polovina)
  • konopná semínka

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit vločkovou kaši s houbami po indicku

  1. Rýžové vločky omyjte a nechte 30 minut nasáknout.
  2. Do pánve dejte olej, všechno koření kromě kurkumy, nakrájené houby a orestujte.
  3. Když jsou houby uvařené, přidejte rýžové vločky, kurkumu, sůl a kokosové mléko. Vařte, dokud nejsou vločky měkké.
  4. Po uvaření přidejte mizunu, citrónovou šťávu a konopná semínka. Promíchejte a podávejte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pokud chcete kaši hustější, vařte trochu déle, pokud dáváte přednost vlhčí verzi, přidejte více kokosového mléka nebo i trochu vody.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu.
  • Kaše je dobrá teplá i vychladlá.

Obměna

  • Místo mizuny můžete použít rukolu, petrželku, koriandr nebo cokoliv zeleného.
  • Můžete použít jakýkoliv pepř.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Lucie Bob
29. 9. 2023

Jdu na to, děkuji! 🤗

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...