- 1,5 hrnku ovesných vloček
- 1 větší cibule
- 1 velká petržel nebo celer
- olej
- sůl
- zeleninový vývar nebo horká voda
- sójová omáčka
- slunečnicová semínka nebo gomasio
- kysané zelí nebo kvašená zelenina
Jak připravit ovesnou kaši
- Vločky na sítku dobře propláchneme, zalijeme vývarem, nebo horkou vodou, lehce osolíme a dáme na 15 minut vařit.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky, petržel, nebo celer, můžete i oboje na drobné kostičky a vše restujeme na pánvičce s olejem a solí.
- Restujeme raději na mírném plameni a déle to zlatohněda.
- Vločky zkontrolujeme, zda mají dost vody, když tak vodu doplníme.
- Vločkovou kaši posypeme restovanou zeleninou, která chutná jak špek, posypeme dýňovým gomasiem a přidáme kopeček kysaného zelí nebo jiné kvašené zeleniny.
- Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Místo vloček můžeme použít jakoukoliv uvařenou, nebo zbylou obilovinu, když si jí uvaříte den dopředu, pak máte snídani hotovou během 10-15 minut. Uvařené obiloviny můžete v lednici skladovat několik dní.
- Pokud máte bezlepkovou dietu, volte bezlepkové ovesné vločky.
- Můžeme použít i jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo jako jednoduchou večeři.
Obměna
- Místo ovesných vloček můžeme použít jiné vločky nebo jakoukoliv jinou obilovinu. Výborná je rýže vařená s pšenicí, bulgur nebo kroupy a krupky.
Děti
- Kaše bez soli je vhodná i pro nejmenší děti. “Špek” je vhodný až pro větší děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ahoj! Můžu se zeptat, proč je důležité vločky před vařením proplachovat? Děkuji!
Je to dobrý 🙂, naštěstí to jako špek nechutná 😆. Nikdy jsem nechápala jak někdo může jíst tlustý 😬