- voda
- květy černého bezu
- listy máty
- citrón
- případně pár kostek ledu
- Květy zalijeme vodou a necháme louhovat. Stačí chvíle, ale můžete i přes noc v chladu. Čím déle, tím víc voní.
- Květy vyjmeme, vodu přecedíme a přidáme lístky čerstvé máty, kolečka citrónu a můžeme podávat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud vaši hosté neocení teplý nápoj v horkých dnech, jak jsme tomu naučeni my, neváhejte do džbánku přidat led.
- Nemáte-li bio citrón, oloupejte kúru a do džbánku vkládejte oloupaný.
- Kdo potřebuje nápoj sladký, nikoli jen osvěžující, přidá podle chuti ovocný koncentrát (ovocenka, jablečný/hruškový koncentrát apod.).
- Pokud vám malé bezové kvítky v nápoji nevadí, nemusíte vodu ani přelévat přes cedník.
Obměna
Část vody můžete nahradit jablečným moštem, místo máty můžeme přidat listy meduňky, citrón můžeme vystřídat s jiným ovocem. V sezóně jahod klidně jahodami.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Já dělám takto většinou kombinaci: meduňka, máta, pelyněk brotan ( voní, jak cocacola), a třeba i ten bez, když kvete…a citron…je to opravdu skvěle osvěžující a mají to u nás všichni rádi…
Něco mne již dlouho vrtá hlavou, v rámci jarního pitného režimu jsem před pár lety začala zkoušet přidávat do vody (vlažné, teplé i horké) jablečný ocet, zaprvé to prý má blahodárné účnky, zadruhé mi vždy kyselé chuti byly blízké a zatřetí mívám dlouhá období, kdy nejsem do sebe schopná vodu vpravit a piji jen bylinky a třeba kukichu.. a začtvrté citron , byť pár kapek mě dráždí žaludek a dělá neplechu i dále v trávení, tak mi to přijde super zkratka, jak vodu do sebe dostat.. vloni a letos znovu zas do mě vrtá švagrová, že vše kyselé odvápňuje, tak abych to s těmi octy nepřeháněla , o této stravě moc neví, akorát mě občas vidí používat umáč do ledasčeho, co zrovna vařím a ještě k tomu ten jablečný do vody.. moc prosím o vyjádření, jestli především nadmíra jabl.octa opravdu odvápňuje a když to bude s mírou, tak je to ok (to si myslím já), s umáčem to tak žhavé není, hlavně mi jde o to pití, děkuji moc :)