ingredience info=” 2 porce”]
- 100 g čiroku
- 70 g čočky
- kus květáku
- 2 mrkve
- 1 hrst hrášku
- kůra z bio citrónu
- šťáva z bio citrónu
- česnek
- olivový olej
- sůl
- umeocet
- rukola
[/ingredience]
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Jak připravit zeleninový čirok s čočkou
- Uvařte čirok a odložte stranou.
- Uvaříme předem namočenou čočku v nové vodě a odložte stranou.
- Nastrouhejte mrkev a květák na hrubo. Nakrájejte rukolu a česnek. Nastrouhejte citrónovou kůru a vymačkejte šťávu.
- Na pánev nalijte olej, rozpalte ho, přidejte česnekem a jemně orestujte. Přidejte mrkev, hrášek a květák. Osolte, promíchejte a několik minut restujte. Podlijte troškou vody a dochuťte umeoctem. Duste několik minut.
- Jakmile je zelenina uvařená, přidejte uvařený čirok a čočku, posypte citrónovou kůrou a polijte citrónovou šťávou. Posypejte rukolou a podávejte.
Praktické
- Výborné teplé i vychladlé ala salát.
- Vhodné jako jídlo do krabičky na cesty, na výlet nebo do práce.
- Pokud máte obilovinu a luštěninu uvařené předem, je to opravdu rychlovka.
Obměna
- Luštěninu, obilovinu i zeleninu můžete obměnit podle své chuti, zásob a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 1 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
S černou čočkou a špenátem
Jedna z výborných večeří od Vierky 🙏❤️