Domů > O nás > Pochvaly

Vše je teď snazší a pořád se usmívám (Petra)

Petra: Krásnou první adventní neděli :) Jak mi to jde? Inu… myslím, že velmi dobře :) Vařím sice ve stylu “co mám zrovna v lednici a potřebuje spotřebovat”, ale pořád se inspiruji jídelníčky z kurzu Podzimní detox nebo klubu. Prostě pořád dle Jíme Jinak. Je to u mě velký pokrok, jelikož jsem typ, co musí obvykle jet přesně podle lajny. Na druhou stranu mám pocit, že se mi vše už tak nějak dostává pod kůži a zapadá do sebe. Každý večer si promyslím, co chci druhý den k jídlu, připravím na linku, ráno vstanu o cca 1,5 hodiny dřív (teď to bude ve 4 hodiny, což bude zase kritický týden) a uvařím si: ranní miso, obědovou polévku a hlavní chod. V práci se už pak jenom oblizuju. Strašně se mi líbí, jak dětičky každý den nakukují, co že to mám dnes k jídlu :) A jeden chlapeček mi povídá: “Maminka má ty samé termosky a tatínek jí je pomáhá otevřít, když nejdou” – s jednou jsem v pátek kvůli podtlaku bojovala :) Jako velký úspěch považuju domácí kváskový chleba… dostala jsem kvásek od Paní Dýně a už to jelo. Tedy, díky radám ochotných lidiček ve fb skupině :) Dnes jsem pekla už třetí a mám zaděláno na kváskovou vánočku, tak jsem zvědavá. Mám zabaleny prakticky všechny dárky, napečeno cukroví – jak klasiku pro rodinu, tak 5 druhů dle Jíme Jinak, teď jdu připravit další pickles a vaří se mi vývar v pomalém hrnci.
Je to o neustálé přípravě, promýšlení, ještě pořád nahlížení do receptů, ale… stojí to za to. Nechápu ten příval energie… jak tělesné, tak duševní. Vše je jakoby snazší, pořád se usmívám, mám nové nápady, které se nebojím realizovat… A myslím, že jsem také přestala řešit, jestli hubnu nebo ne. Díky angíně v začátku kurzu jsem nenaskočila, jak bych chtěla, ale v každé volné chvíli si pročítám, pouštím videa… snažím se s vámi udržet krok :) Ale tak nějak po svém, co mi časové možnosti dovolí.
Dnes mi dva lidé řekli, že nechápou, jak vše se třemi dětmi stíhám a zvládám, a že mají někdy pocit, že jsem naklonovaná :) Mám to tak – jedu prostě naplno, ale taky se mi občas stane, že mě něco zastaví. Snažím se jako správná Váha najít rovnováhu :) Ale smysl pro organizaci… ten mám hodně dobrý :)

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Artyčoky – léčivá zelenina, kterou si můžete vypěstovat

Artyčok je vhodný pro léčbu jater, ledvin, pro cukrovkáře, při zácpě i na vysoký tlak. Roste na jaře, kdy potřebujeme detoxikovat organismus. V tom je arty...
9
1

6 tipů na Velikonoční kraslice (bez vejce!)

Na kreslení kraslic není třeba slepičí vejce. Zkuste některou z těch 6 vegan friendly alternativ. A zapojte i děti!

Dýňové Donabe

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě si tento recept vychutnáte stejně, jako já. Je rychlý na přípravu a užijete si spoustu chutí a konzistencí.

Veganéza

Tato veganská majonéza, jejíž chuť je neskutečně podobná té klasické, perfektně obohatí letní grilovačky nebo zimní smažené pokrmy.

Velikonoční vegan vejce natvrdo

Přemýšlíte jak nahradit vejce na Velikonoce? Přinášíme vám recept na vejce na tvrdo bez vejce. Hodí se skvěle na chleba, ke špenátu i koprové omáčce. A dět...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...