- 1 větší mrkev
- hrnek nakrájené kapusty
- 4 polévkové lžíce vloček
- sůl
- lžička umeocta
- pár kapek sójové omáčky Shoyu
- kousek zázvoru
- litr zeleninového vývaru/horké vody
- posypka: petrželka
- pro labužníky: trochu ovesného mléka nebo smetany
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na proužky.
- Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli, nakrájenou zeleninu a vločky.
- Vaříme asi 10 minut do změknutí mrkve.
- Mezitím si nastrouháme zázvor na hrubém struhadle a šťávu vymačkáme do polévky.
- Přidáme pár kapek sójové omáčky.
- Sundáme z ohně, ochutnáme a podle chuti přidáme umeocet.
- Labužníci mohou přidat trochu ovesného mléka nebo smetany.
- Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Pro bezlepkovou verzi použijeme certifikované bezlepkové vločky nebo vločky z nelepkových obilovin (teff, amarant, jáhly, rýže, quinoa, pohanka apod.) a místo omáčky shoyu sójovou omáčku tamari nebo jinou nepšeničnou verzi omáčky na dochucení.
- Pro verzi bez sóji vynecháme sójovou omáčku a polévku více osolíme nebo zvolíme jinou verzi omáčky, která neobsahuje sóju (pohanková, hrachová apod.). Pokud budete chtít omáčku zjemnit smetanou, použijte nesójovou rostlinnou smetanu.
Obměna
- Místo kapusty můžeme použít zelí nebo kadeřávek.
Děti
- Děti mladší jednoho roku mohou tuto polévku bez soli, dochucovadel a zázvoru.
- Polévku s minimem soli a dochucovadel mohou děti od 1 roku.
- Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
👍
Mnam ♥️