Na palačinku:
- pórek
- mrkev
- červená cibule
- jarní cibulka
- paprika
- cca 1 sklenička pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- voda podle potřeby
- sůl
- olej
Na dip:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- tamari
- rýžový ocet
- pražené sezamové semínko
- gochugaru (koření na kimchi) podle chuti – není nutné
- sůl
Jak připravit korejskou zeleninovou palačinku
- Zeleninu nakrájejte na nudličky.
- Zeleninu dobře promíchejte, přidejte mouku, sůl a vodu. Pečlivě promíchejte. Musíte získat těstíčko, které dobře přilne k zelenině. Nesmí ho být moc, jen aby obalilo a slepilo zeleninu.
- Na pánev o průměru 30 cm nalijte a zahřejte.
- Přidejte zeleninu a vše dobře lžící stlačte. Pečte několik minut na středním plameni. Nazdvihnutím palačinky kontrolujte spodek.
- Palačinku otočte a pokračujte v pečení další 4 minuty. Palačinka musí být křupavá. Podávejte s dipem.
Praktické
- Celkové množství zeleniny je 350 g.
- Ingredience jsou na pánev o průměru 30 cm.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu: batát, zelí, ředkev, cuketu, také houby
Děti
- Vhodné pro děti, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření gochugaru.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Takovéto palačinky se mně velice zamlouvají 🤭
jako svačina pro kluky do školy to nemá chybu. Díky za recept.