Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Yachaejeon korejská palačinka

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Yachaejeon korejská palačinka je velmi variabilní recept, který můžete snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zásob. Zeleninu volte dle sezony a vaší chuti. Nezapomeňte na dip, který k tomuto pokrmu nesmí chybět.

Ingredience
Na palačinku:
  • pórek
  • mrkev
  • červená cibule
  • jarní cibulka
  • paprika
  • cca 1 sklenička pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • voda podle potřeby
  • sůl
  • olej
Na dip:
  • tamari
  • rýžový ocet
  • pražené sezamové semínko
  • gochugaru (koření na kimchi) podle chuti - není nutné
  • sůl

Po přechodu jsem hodně nabrala. Zkusila jsem drahou dietu s koktejly a doplňky. Shodila jsem, ale neměla radost ze ži...

Jak připravit korejskou zeleninovou palačinku

  1. Zeleninu nakrájejte na nudličky. 
  2. Zeleninu dobře promíchejte, přidejte mouku, sůl a vodu. Pečlivě promíchejte. Musíte získat těstíčko, které dobře přilne k zelenině. Nesmí ho být moc, jen aby obalilo a slepilo zeleninu.
  3. Na pánev o průměru 30 cm nalijte a zahřejte.
  4. Přidejte zeleninu a vše dobře lžící stlačte. Pečte několik minut na středním plameni. Nazdvihnutím palačinky kontrolujte spodek.
  5. Palačinku otočte a pokračujte v pečení další 4 minuty. Palačinka musí být křupavá. Podávejte s dipem.

Praktické

  • Celkové množství zeleniny je 350 g.
  • Ingredience jsou na pánev o průměru 30 cm.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu: batát, zelí, ředkev, cuketu, také houby

Děti

  • Vhodné pro děti, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření gochugaru.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

81 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Takovéto palačinky se mně velice zamlouvají 🤭

jako svačina pro kluky do školy to nemá chybu. Díky za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kongnamul Muchim pikantní verze

Tento rychlý recept můžete využít v kuchyni jak je libo. Jako přílohu nebo jako salát. Zkuste třeba s tofu a nudle k tomu.

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...