Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Yachaejeon korejská palačinka

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Yachaejeon korejská palačinka je velmi variabilní recept, který můžete snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zásob. Zeleninu volte dle sezony a vaší chuti. Nezapomeňte na dip, který k tomuto pokrmu nesmí chybět.

Ingredience
Na palačinku:
  • pórek
  • mrkev
  • červená cibule
  • jarní cibulka
  • paprika
  • cca 1 sklenička pšeničné mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • voda podle potřeby
  • sůl
  • olej
Na dip:
  • tamari
  • rýžový ocet
  • pražené sezamové semínko
  • gochugaru (koření na kimchi) podle chuti - není nutné
  • sůl

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Jak připravit korejskou zeleninovou palačinku

  1. Zeleninu nakrájejte na nudličky. 
  2. Zeleninu dobře promíchejte, přidejte mouku, sůl a vodu. Pečlivě promíchejte. Musíte získat těstíčko, které dobře přilne k zelenině. Nesmí ho být moc, jen aby obalilo a slepilo zeleninu.
  3. Na pánev o průměru 30 cm nalijte a zahřejte.
  4. Přidejte zeleninu a vše dobře lžící stlačte. Pečte několik minut na středním plameni. Nazdvihnutím palačinky kontrolujte spodek.
  5. Palačinku otočte a pokračujte v pečení další 4 minuty. Palačinka musí být křupavá. Podávejte s dipem.

Praktické

  • Celkové množství zeleniny je 350 g.
  • Ingredience jsou na pánev o průměru 30 cm.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu: batát, zelí, ředkev, cuketu, také houby

Děti

  • Vhodné pro děti, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření gochugaru.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

91 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Takovéto palačinky se mně velice zamlouvají 🤭

jako svačina pro kluky do školy to nemá chybu. Díky za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.
Placky
klub
24
17

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Vegoyaki

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

Obložené placičky

Jednoduché a rychlé placičky, které přijdou vhod, když je chuť na nějaký slaný snack.