Dnešní úlovek vidíte na fotce. Takhle to vypadalo, když jsem se chystala pustit do vaření. Hromady žabince ptačince, kopřiv, bršlice kozí nohy a sem tam nějaká pampeliška a jitrocel.
A jaká z toho byla dobrota k jídlu! Nebojte, chystám recept. Pro zatím jen přidávám foto, abyste nabrali inspiraci a chuť se podívat, co roste kolem vás.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Mluvila jsem včera s Biotetou Drahuškou zrovna, když jsme byly zase na kopřivách. Líčila mi, že zrovna našla v lese nějaké moc dobré lístečky a udělala z nich výtečný špenát. Jsme stejně postižené – jak to venku roste, chceme aspoň část té nádherné zeleně sníst :-)
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Pro nadšené sběračky mám perfektní odkaz a to makrob.cz a tam najdete divoké byliny v plné kráse,vysvětlivky co a jak sbírat a jak upotřebit v kuchyni a jsou tam i pěkné obrázky ,tedy fota .A kdo se chce ještě více zdokonalit ,tak jeďtě příští rok k Mikušíkům do Skryjí na Křívoklátsku na Honzu Vopršala a jeho divokou zeleninu.Absolvolali jsme to letos s Kristýnkou a babičkou Slávinkou a byl to vskutku krásný víkend,plný inspirací a nové vlny tvoření. Já jsem si letos už nasušila květ pampelišky a kopřivu a to na sluníčku,aby jsem si ho trochu dala stranou i na zimu a teď nám to v kuchyni krásně voní. Tak pa pa,čeká na mě a Kristýnku čajík z hluchavky a jitrocele – jen pár doušku pro chuť a krásný závěr báječného obyčejného dne……………………..
Skvělé, děkuju moc za odkaz. Hned vytisknu. Přišlo to jako na zavolanou. Je krásné, že takovou úžasnou příručku lze na internetu nalézt. Ať žije jaro!