Domů > Magazín > Blog

Z každé procházky trochu zeleniny

Mám obrovskou radost. Jaro je v plném proudu, sluníčko krásně hřeje a z každé procházky si doneseme domů něco čerstvého zeleného. Děti to baví sbírat a já mám zdarma zeleninu v bio kvalitě :-)

Dnešní úlovek vidíte na fotce. Takhle to vypadalo, když jsem se chystala pustit do vaření. Hromady žabince ptačince, kopřiv, bršlice kozí nohy a sem tam nějaká pampeliška a jitrocel.

A jaká z toho byla dobrota k jídlu! Nebojte, chystám recept. Pro zatím jen přidávám foto, abyste nabrali inspiraci a chuť se podívat, co roste kolem vás.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Mluvila jsem včera s Biotetou Drahuškou zrovna, když jsme byly zase na kopřivách. Líčila mi, že zrovna našla v lese nějaké moc dobré lístečky a udělala z nich výtečný špenát. Jsme stejně postižené – jak to venku roste, chceme aspoň část té nádherné zeleně sníst :-)

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Pro nadšené sběračky mám perfektní odkaz a to makrob.cz a tam najdete divoké byliny v plné kráse,vysvětlivky co a jak sbírat a jak upotřebit v kuchyni a jsou tam i pěkné obrázky ,tedy fota .A kdo se chce ještě více zdokonalit ,tak jeďtě příští rok k Mikušíkům do Skryjí na Křívoklátsku na Honzu Vopršala a jeho divokou zeleninu.Absolvolali jsme to letos s Kristýnkou a babičkou Slávinkou a byl to vskutku krásný víkend,plný inspirací a nové vlny tvoření. Já jsem si letos už nasušila květ pampelišky a kopřivu a to na sluníčku,aby jsem si ho trochu dala stranou i na zimu a teď nám to v kuchyni krásně voní. Tak pa pa,čeká na mě a Kristýnku čajík z hluchavky a jitrocele – jen pár doušku pro chuť a krásný závěr báječného obyčejného dne……………………..

Eliška
7. 4. 2016

Skvělé, děkuju moc za odkaz. Hned vytisknu. Přišlo to jako na zavolanou. Je krásné, že takovou úžasnou příručku lze na internetu nalézt. Ať žije jaro!

Ukázat další komentáře