- bezpluchý oves
- 1 malá cibule
- 1 malá mrkev
- kousek dýně
- jalapeňo paprička
- olej
- 1 lžička pyré Umeboshi
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička mleté sladké papriky
- rýžové miso
- čerstvá petrželka
- tempeh
- sezamová semínka
- sůl
- pepř
Jak připravit bezpluchý oves se zeleninou a tempehem
- Uvařte předem namočený oves. Nenechte vodu z vaření zcela vsáknout. Budete jí potřebovat .
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte velmi jemně nasekanou dýni, cibuli a mrkev. Osmahněte. Přidejte také nakrájené jalapeňo.
- Zalijte trochou vody, ve které se vařil oves. Nepotřebujete jí mnoho, ale pomůže vytvořit fantastickou konzistenci. Duste.
- Ve sklenici, s tekutinou z vaření ovsa, rozpusťte miso, tamari a umeboshi pastu. Dobře promíchejte a nalijte obsah do pánve.
- Přidejte oves, promíchejte a vařte ještě několik minut podle toho, jakou konzistenci chcete získat. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Osmahněte tempeh na oleji společně se sezamovými semínky.
- Naservírujte, navrch položte tempeh a posypejte čerstvou petrželkou.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Při vaření ovsa nevyvařte všechnu tekutinu. Její hustá konzistence vám vykouzlí sametovou omáčku a nemusíte ničím zahušťovat.
- Tempeh byl restovaný pouze se sezamovými semínky. Nesolila jsem ho, protože zbytek jídla je dostatečně výrazný.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari omáčku namísto sójové.
Obměna
- Jalapeňo je volitelné, používám ho jen proto, že ho ještě v půlce prosince mám na zahradě.
- Místo rýžového můžete použít jakékoliv miso.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme jalapeňo a pepř.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Výborný recept, jídlo dobře vypadá a ještě lépe chutná😋
…jdu namočit oves… moc díky za skvělé recepty 😉🙏☀️