Domů > Sezónní tip

Zahřívací jídla plná veselých barev. Ideální pokrmy na podzim

sezóna podzim

Vyzkoušejte některý z těchto 14 pokrmů, které vás potěší, zahřejí a pohladí, i když je zrovna venku škaredě a zima. Ideální jídla do pochmurného podzimního počasí. Které z nich si oblíbíte u vás doma?

Ratatatouille

Sedlácký pokrm z Francie, který je velmi snadný, chutný a hýří podzimními barvami.

Indická zeleninová Korma

Proslulá indická omáčka plná zeleniny s mírně pikantní kořeněnou pastou. Zaručeně krásně zahřeje a když do ní dáte spoustu barevné podzimní zeleniny, je úplně radost ji jíst.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Boršč

Tato skvělá polévka je vhodná i jako hlavní jídlo. Měkoučké fazole, spoustu výborné sladké zeleniny a nahoru doporučujeme dát pár lžic tofunézy nebo rostlinné smetany. Perfektní volba, když přijdete zmrzlí z venku.

Teplý zeleninový salát s bylinkami

Oblíbená rychlovka na večeři, když je hlad a není moc času, ale zároveň si chceme pochutnat. Dejte zeleninu od každé barvy, aby byl talíř krásně veselý (zkuste dýni, papriku, kapustičky aj.)!

Skořicová sladká zelenina z trouby

Když máte po náročném dni chuť na něco uspokojivého, sladkého, co vás pohladí, ale přitom nezatíží vaše trávení, tak toto jídlo je ideální volba. A kdo nechce nasladko, může si udělat klasickou pečenou zeleninu třeba s bylinkami.

https://www.jimejinak.cz/luxusni-podzimni-zelenina-s-pekany-na-sladu-a-skorici/

Fazolový guláš

Tímto skvělým gulášem potěšíte všechny mužské protějšky. Guláš je na podzim ideálním jídlem.

Pečená plněná dýně

Toto je jeden z favoritů. Pečená dýně. A nemusí být zrovna špagetová, ale dá se použít i hokkaido. Naplnit se dá také podle chuti – klidně i rizotem nebo zeleninovým kuskusem.

Indické kari

Kari je klasika, která u nás už zdomácněla. Na podzim doporučujeme přidat kromě klasiky jako dýně, také třeba řepu, papriku nebo kapustičky. Ať září barvami.

Stir-fry

Luxusní a velmi rychlé jídlo, které se dá dělat na mnoho způsobů a nikdy neomrzí. Kromě zeleniny (čím více barev, tím lépe) se dají přidat i luštěniny, tofu, tempeh, seitan nebo obiloviny či nudle. Zkuste i třeba etiopskou verzi.

Dýňové rizoto

Podzimní stálice. Kromě dýně se dá udělat i řepové rizoto nebo hráškové, brokolicové atp. Pokaždé může mít jinou barvu dle použité zeleniny.

Sábži

Další skvělé indické kořeněné jídlo, které pohladí, zahřeje a zasytí. Dá se vymyslet spoustu kombinací zeleniny a luštěnin.

Božský čočkový salát

Náš oblíbený recept, který chutná úplně každému. A na podzim úplně ideální! S dýni, batátem neb mrkvičkou…

Luxusní omáčka se zázvorem

Jemné zeleninové omáčky (ať už svíčková, křenová aj.) jsou to pravé pro toto roční období. Zkuste třeba přidat trošku zázvoru jako v této omáčce.

Zeleninový krém

Krémová zeleninová polévka. Ideální lahodný a zahřívající pokrm, když je venku chladno. Můžete do ní použít jakoukoliv sladkou podzimní zeleninu. Kombinací je nespočet.

https://www.jimejinak.cz/kremova-polevka-z-repy-mrkve-a-batatu/

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

207 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Velmi zajímavé a inspirativní recepty,jídla jsou krásná i na pohled,určitě některá vyzkouším a zařadím do jídelníčku.
Děkuji a přeji hodně úspěchů. Zdraví Zdenka

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní fazolová omáčka s dýní a rýží basmati s quinoou (kompletní talíř)

V tomto videu se naučíme, jak do 30 minut udělat kompletní večeři nebo oběd. Uvaříme si luxusní omáčku s napařenou zeleninou a basmati rýži s quinoou. Oku ...
36
4

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít a naplno vy...

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...