Ratatatouille
Sedlácký pokrm z Francie, který je velmi snadný, chutný a hýří podzimními barvami.
Indická zeleninová Korma
Proslulá indická omáčka plná zeleniny s mírně pikantní kořeněnou pastou. Zaručeně krásně zahřeje a když do ní dáte spoustu barevné podzimní zeleniny, je úplně radost ji jíst.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Boršč
Tato skvělá polévka je vhodná i jako hlavní jídlo. Měkoučké fazole, spoustu výborné sladké zeleniny a nahoru doporučujeme dát pár lžic tofunézy nebo rostlinné smetany. Perfektní volba, když přijdete zmrzlí z venku.
Teplý zeleninový salát s bylinkami
Oblíbená rychlovka na večeři, když je hlad a není moc času, ale zároveň si chceme pochutnat. Dejte zeleninu od každé barvy, aby byl talíř krásně veselý (zkuste dýni, papriku, kapustičky aj.)!
Skořicová sladká zelenina z trouby
Když máte po náročném dni chuť na něco uspokojivého, sladkého, co vás pohladí, ale přitom nezatíží vaše trávení, tak toto jídlo je ideální volba. A kdo nechce nasladko, může si udělat klasickou pečenou zeleninu třeba s bylinkami.
https://www.jimejinak.cz/luxusni-podzimni-zelenina-s-pekany-na-sladu-a-skorici/
Fazolový guláš
Tímto skvělým gulášem potěšíte všechny mužské protějšky. Guláš je na podzim ideálním jídlem.
Pečená plněná dýně
Toto je jeden z favoritů. Pečená dýně. A nemusí být zrovna špagetová, ale dá se použít i hokkaido. Naplnit se dá také podle chuti – klidně i rizotem nebo zeleninovým kuskusem.
Indické kari
Kari je klasika, která u nás už zdomácněla. Na podzim doporučujeme přidat kromě klasiky jako dýně, také třeba řepu, papriku nebo kapustičky. Ať září barvami.
Stir-fry
Luxusní a velmi rychlé jídlo, které se dá dělat na mnoho způsobů a nikdy neomrzí. Kromě zeleniny (čím více barev, tím lépe) se dají přidat i luštěniny, tofu, tempeh, seitan nebo obiloviny či nudle. Zkuste i třeba etiopskou verzi.
Dýňové rizoto
Podzimní stálice. Kromě dýně se dá udělat i řepové rizoto nebo hráškové, brokolicové atp. Pokaždé může mít jinou barvu dle použité zeleniny.
Sábži
Další skvělé indické kořeněné jídlo, které pohladí, zahřeje a zasytí. Dá se vymyslet spoustu kombinací zeleniny a luštěnin.
Božský čočkový salát
Náš oblíbený recept, který chutná úplně každému. A na podzim úplně ideální! S dýni, batátem neb mrkvičkou…
Luxusní omáčka se zázvorem
Jemné zeleninové omáčky (ať už svíčková, křenová aj.) jsou to pravé pro toto roční období. Zkuste třeba přidat trošku zázvoru jako v této omáčce.
Zeleninový krém
Krémová zeleninová polévka. Ideální lahodný a zahřívající pokrm, když je venku chladno. Můžete do ní použít jakoukoliv sladkou podzimní zeleninu. Kombinací je nespočet.
https://www.jimejinak.cz/kremova-polevka-z-repy-mrkve-a-batatu/
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Velmi zajímavé a inspirativní recepty,jídla jsou krásná i na pohled,určitě některá vyzkouším a zařadím do jídelníčku.
Děkuji a přeji hodně úspěchů. Zdraví Zdenka