- 1 mrkev
- kousek květáku
- kousek dýně
- kousek pórku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- půl lžičky kurkumy
- lžíce šťávy ze zázvoru
- sůl
- litr zeleninového vývaru/horké vody
- lžíce miso pasty
- umeocet na dochucení
- Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na kostičky, pórek na proužky, květák na růžičky.
- Vařící vývar osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu a kurkumu.
- Povaříme 8-10 minut do změknutí zeleniny.
- V půl deci studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a dáme ho do polévky. Povaříme asi 3 minuty, než polévka zhoustne.
- Odstavíme hrnec, v trošce horké polévky, nejlépe přímo v naběračce rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
- Pokud bude potřeba můžeme dochutit ještě troškou umeocta a zázvorovou šťávou.
- Polévku ozdobíme semínky a zelenou posypkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu jen ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel a škrobu.
- Zahuštěnou polévku s trošičkou soli mohou děti asi od 14 měsíců.
- Děti od 2 let už mohou jíst polévku s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Velká pochvala velká dobrota ♥️ Děkujeme JJ
A ten pórek tam tedy patří? V soupisu ingrediencí není.