- 5 velkých žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl
Jak připravit žampiony s česnekem
- Žampiony si omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Česnek si vyloupeme a také nakrájíme na tenké plátky.
- Rozehřejeme si pánev a přidáme olej.
- Osmažíme česnek a přidáme houby.
- Posolíme a vše restujeme.
- Až je česnek zlatavý a houby hotové, přidáme sojovou omáčku a zasypeme sušeným česnekem a ještě prohřejeme.
- Podáváme jako přílohu talíře.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Pokud by se vám žampiony začaly připalovat, přidejte trošku vody/vývaru.
- Žampiony jsou skvělým doplňkem talíře (třeba ke špenátu a knedlíkům) nebo jako součást zeleninových, těstovinových, luštěninových nebo obilných salátů. Můžete jimi ozdobit i polévku.
Obměna
- Místo žampionů můžete použít i shitake, hlívu nebo lesní houby.
- Toto jídlo je výborné i v kombinaci s cizrnou, tempehem nebo tofu. Přidejte luštěninu ve 4. kroku. Díky luštěnině houby lépe zasytí.
- Pokud jste gurmáni, můžete zalít obsah rostlinnou smetanou a udělat si smetanovou omáčku.
Děti
- Jídlo je vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud šetříme s dochucovadly.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Žampióny s česnekem ,, podáváme jako přílohu talíře”:) tak to mně rozesmálo. Dobrou chuť :)