Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Ovoce omyjeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu se špetkou soli a propláchnutými hrozinkami.
- Jablka nebo hrušky je potřeba vařit cca 20 minut, ostatní měkké ovoce stačí chviličku.
- Přidáme agar, minutu povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem.
- Nalijeme do formy na nanuky a necháme vychladnout – chladnutím hmota ztuhne.
- Vychladlé skladujeme v lednici a teprve před podáváním napichujeme na nanukovou tyčku.
Praktické
Pokud nemáte dost nanukových formiček, nalijte zbylou hmotu do mističek či pohárů a budete mít svačinky po ruce.
Po vychlazení nejlépe vyndáme z tvořítka stiskem ve špičce nanuku a nanuk z plastu krásně vyleze ven. Doporučuji koupit nějaké dobré pružné silikonové formičky. Ty nejlevnější od vietnamských prodejců praskají.
Dětem podáváme trochu ohřáté, alespoň na pokojovou teplotu, nikoli ledové přímo z lednice.
ObměnaMůžeme přidat mandle či oříšky a rozmixovat ovoce s nimi. Jindy můžeme do vzniklé ovocné hmoty vhodit syrové kuličky rybízu či jiného drobného ovoce a v nanuku pak budou “kousky”. Nepřehánějte to ale s množstvím, aby nanuk držel pohromadě.
Nanuky skladované v lednici dva tři dny vydrží, takže si je můžete udělat na den dva dopředu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Opravdu je ovoce nutno vařit? My děláme nanuky z banánů + cokoliv dalšího (kokos, broskve, meruňky, jablka, rozinky, datle, rýžové mléko…) do mixéru, pak do formiček a do mrazáku. Jen ten náš nanuk mráz potřebuje :)
Rozumím tomu správně, že práškový agar se nevaří? Já mám vločky a na nich se píše, že se mají namáčet (hodinu a půl, myslím) a pak vařit. Mohla bych je použít do nanuků s tím, že je namočím a potom povařím s ovocem?