- 1 kg ovoce dle chuti (jablka, hrušky, švestky či jiné)
- 2 lžíce vody
- koření dle chuti (skořice, vanilka, badyán, kardamom, zázvor)
- trocha alkoholu (třeba rum nebo mirin)
- špetka soli
Jak připravit pečený čaj
- Ovoce omyjeme, oloupeme a nakrájíme do pekáčku.
- Přidáme koření dle chuti.
- Přilejeme vodu a přidáme špetku soli.
- Promícháme a pečeme na 200 °C asi 35 minut.
- Poté naplníme do skleniček a zasterilizujeme (například ponořením do vody a vařením aspoň půl hodiny).
Praktické
- Dávkování čaje je čistě individuální dle chuti. Vyzkoušejte například na velký hrnek dát 1 lžičku ovoce a zalít horkou vodou.
- Pečený čaj se hodí například jako skvělý jedlý dárek pod stromeček.
- Uchovávejte v chladu.
Obměna
Vyzkoušet můžete nespočet kombinací a vytvořit tak lahodné příchutě, například:
Naskočte do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
- Jablka, hrušky, skořice
- Jablka, vanilka
- Hrušky, vanilka
- Švestky, jablka, skořice, badyán
- Rakytník, ovocenka, kardamon
- Meruňky, skořice
- Bezinky, kardamon
- Citron, ovocenka, zázvor
- Ostružiny, svařákové koření
- Jahody, vanilka
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář