Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Vánoční cukroví

Želé v čokoládě

Uvařeno
bez cukru

Tyto plněné čokoládové bonbony připravíte doma během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Jsou laděné do vánočních chutí, ale příchuť želé můžete obměnit dle sezony.

Ingredience

  • cca 80 g 100% hořké čokolády
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička pektinu
  • slazení dle potřeby
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 1 lžička perníkového koření

Na podzim jsem prošla vaším kurzem Vánoce jinak a od té doby se mi změnily jak moje stravovací návyky, tak moje jídlo...

Jak připravit želé v čokoládě bez cukru

  1. Nejprve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou potom pomocí lžíce lijeme do libovolných silikonových formiček a pomocí konce lžičky či špejle ji roztíráme i po okrajích. Poté dáme do lednice a necháme ztuhnout.
  2. Do rendlíku dáme pomerančovou šťávu, koření, pektin a osladíme dle chuti. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Necháme zchladnout, aby želé nebylo horké a poté jím plníme ztuhlou čokoládu. Dáme opět na chvíli do lednice a po ztuhnutí opět zalijeme čokoládou.
  3. Po důkladném vychlazení veganské cukroví podáváme a skladujeme v chladu.

Praktické

  • Z uvedeného množství mi vyšlo 12 ks větších čokoládek.
  • Pomerančová šťáva může být i s dužinou.

Obměna

  • Místo koupené hořké čokolády můžete rozpustit kakaovou hmotu s kakaovým máslem.
  • Příchuť želé lze obměnit dle sezóny. V létě můžete použít šťávu z jahod, malin atd.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Magdalena
21. 12. 2024

Mám velkou chuť želátka udělat, ale nemám silikonové formičky, jen klasické kovové. Půjde to z nich pak nějak vyklepnout?

Nádhera, jak velké jsou ty formíčky a dá se nahradit šťáva s citronu, třeba za šťávu z meruněk? Nesmím vůbec citrusy.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné perníčky s polevou

K Vánocům neodmyslitelně patří vůně perníčků. Receptů je nespočet a každá rodina má ten svůj osvědčený, tohle je můj oblíbený bez cukru, bez bílé mouky, má...

Mandlové sušenky bez lepku

Rychlé a jednoduché sušenky, které se hodí jako pohoštění pro návštěvu, jen tak na mls k čaji a budou skvělé i jako vánoční cukroví. Jsou bez lepku, cukru ...

Vosí hnízda (bez lepku, raw)

Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a navíc zcela bez použit...
klub
47
21

Luxusní čokoládové truffles – hotové do 5 minut

Ultra rychlé a hříšně dobré čokoládové truffles, které je hotové během chvilky. Vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale také jako bonboniéra nebo zdravé sla...

Makové bochánky

Přinášíme vám další tip na netradiční cukroví, kterým můžete zpestřit váš sváteční stůl, ale samozřejmě se hodí při jakékoli příležitosti. Jeho příprava je...

Domácí plněné čokoládové pralinky – foto návod

Kdo by neměl rád čokoládové pralinky naplněné lahodným čoko-oříškovým krémem! Dopřejte si je v této zdravější variantě bez mléka a bez cukru. Pralinky budo...