- cca 80 g 100% hořké čokolády
- 100 ml pomerančové šťávy
- 1 lžička pektinu
- slazení dle potřeby
- 1 lžička cejlonské skořice
- 1 lžička perníkového koření
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak připravit želé v čokoládě bez cukru
- Nejprve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou potom pomocí lžíce lijeme do libovolných silikonových formiček a pomocí konce lžičky či špejle ji roztíráme i po okrajích. Poté dáme do lednice a necháme ztuhnout.
- Do rendlíku dáme pomerančovou šťávu, koření, pektin a osladíme dle chuti. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Necháme zchladnout, aby želé nebylo horké a poté jím plníme ztuhlou čokoládu. Dáme opět na chvíli do lednice a po ztuhnutí opět zalijeme čokoládou.
- Po důkladném vychlazení veganské cukroví podáváme a skladujeme v chladu.
Praktické
- Z uvedeného množství mi vyšlo 12 ks větších čokoládek.
- Pomerančová šťáva může být i s dužinou.
Obměna
- Místo koupené hořké čokolády můžete rozpustit kakaovou hmotu s kakaovým máslem.
- Příchuť želé lze obměnit dle sezóny. V létě můžete použít šťávu z jahod, malin atd.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Pektin momentálně nemám, ale měla bych agar nebo kuzu. Myslíte že by z toho šlo želé udělat?