Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Vánoční cukroví

Želé v čokoládě

Uvařeno
bez cukru

Tyto plněné čokoládové bonbony připravíte doma během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Jsou laděné do vánočních chutí, ale příchuť želé můžete obměnit dle sezony.

Ingredience

  • cca 80 g 100% hořké čokolády
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička pektinu
  • slazení dle potřeby
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 1 lžička perníkového koření

Od narození jsem měla ekzém, v 17 letech mi pak zjistili hypofunkci štítné žlázy. Byla jsem s tím smířená, ale věděla...

Jak připravit želé v čokoládě bez cukru

  1. Nejprve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou potom pomocí lžíce lijeme do libovolných silikonových formiček a pomocí konce lžičky či špejle ji roztíráme i po okrajích. Poté dáme do lednice a necháme ztuhnout.
  2. Do rendlíku dáme pomerančovou šťávu, koření, pektin a osladíme dle chuti. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Necháme zchladnout, aby želé nebylo horké a poté jím plníme ztuhlou čokoládu. Dáme opět na chvíli do lednice a po ztuhnutí opět zalijeme čokoládou.
  3. Po důkladném vychlazení veganské cukroví podáváme a skladujeme v chladu.

Praktické

  • Z uvedeného množství mi vyšlo 12 ks větších čokoládek.
  • Pomerančová šťáva může být i s dužinou.

Obměna

  • Místo koupené hořké čokolády můžete rozpustit kakaovou hmotu s kakaovým máslem.
  • Příchuť želé lze obměnit dle sezóny. V létě můžete použít šťávu z jahod, malin atd.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pektin momentálně nemám, ale měla bych agar nebo kuzu. Myslíte že by z toho šlo želé udělat?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Florentýnky – zdravé cukroví téměř bez práce

Toto cukroví většina z nás zná pod názvem marokánky, ale tradičně vychází z italských sušenek z Florencie, tzv. Florentýnek. Florentýnky jsou rychlé, téměř...

Celozrnné perníčky s polevou

K Vánocům neodmyslitelně patří vůně perníčků. Receptů je nespočet a každá rodina má ten svůj osvědčený, tohle je můj oblíbený bez cukru, bez bílé mouky, má...

Mandlové sušenky bez lepku

Rychlé a jednoduché sušenky, které se hodí jako pohoštění pro návštěvu, jen tak na mls k čaji a budou skvělé i jako vánoční cukroví. Jsou bez lepku, cukru ...

Nepečené kokosové kuličky z fazolí

Cukroví z fazolí? Ano, tyto fazolové koule jsou velmi chutným překvapením, které můžete servírovat i na vánoční stůl. Vsadím se, že základní ingredienci va...
klub
28
19

Luxusní čokoládové truffles – hotové do 5 minut

Ultra rychlé a hříšně dobré čokoládové truffles, které je hotové během chvilky. Vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale také jako bonboniéra nebo zdravé sla...

Makové bochánky

Přinášíme vám další tip na netradiční cukroví, kterým můžete zpestřit váš sváteční stůl, ale samozřejmě se hodí při jakékoli příležitosti. Jeho příprava je...