Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Zelené palačinky plněné

Uvařeno
bez vajec

Struktura těchto palačinek je báječná, nelepí se ani se nelámou, bez problémů se otočí na pánvi a chuť je vynikající.

Ingredience
5-6 porcí
Na těsto:
  • 200 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 100 g čerstvých špenátových listů
  • 2 lžíce rozmixovaných lněných semen
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • cca 250 ml vody 
  • sůl
Na náplň:
  • fenykl
  • čekanka
  • bílé zelí
  • čínské zelí
  • cuketa
  • zelená paprika
  • polníček
  • tahini
  • gomasio
  • citrónová šťáva

Martina známe díky jeho komentářům a fotkám v kurzu Vánoce jinak. Už vloni byly jeho pokrmy a nápady k nepřehlédnutí,...

Jak připravit plněné špenátové palačinky

  1. Nejdříve rozmixujte lněné semínko.
  2. Do mixéru vlože špenátové listy, lněné semínko, sůl a vodu. Rozmixujte na jemno.
  3. Potom nalijte tekutinu na mouku, přidejte škrob a promíchejte. Těsto je jako klasické pro palačinky. V případě potřeby přidejte vodu. Záleží na mouce, každá mouka saje jinak.
  4. Zahřejte pánev na palačinky, trošku vymažte olejem, nalijte těsto a opatrně jej rozprostřete.Opékejte z obou stran.
  5. Rozetřete tahini na každou palačinku.
  6. Naplňte zeleninou uvedenou v receptu, zakápněte citrónem a posypejte gomasiem.

Praktické

  • Každý druh mouky se chová jinak, takže podle toho jakou mouku použijete, si upravte množství tekutiny.

Obměna

  • Náplň můžete dle libosti obměnit.
  • Můžete připravit i těsto bílé (vynechte špenát), ale upravte konzistenci podle potřeby.
  • Můžete je plnit a zapékat v troubě.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

70 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jasmína
20. 8. 2023

Jsou nádherné 🥰, určitě vyzkouším.
Myslíte, že by šla místo lněného semínka použít lněná mouka? Mám jen tyčový mixer.

Jaká mouka je zde vhodná při bezlepkové dietě,prosím?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

82
11

Yachaejeon korejská palačinka

Yachaejeon korejská palačinka je velmi variabilní recept, který můžete snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zásob. Zeleninu volte dle sezony a vaší chuti....

Toskánské Cantucci jinak aneb mandlové suchárky

Inspirací k tomuto recepty byly tradiční italské Cantucci. Tyto suchárky jsou krásně křupavé, ale ne tvrdé a jsou rychlé na přípravu. Jde o alternativu k s...

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Tempeh katsu

Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.

Špalda s dušenou zeleninou

Velmi jednoduché jídlo, ovšem i tak velice lahodné a plné chuti. Určitě nevynechejte dip, který výsledný pokrm nádherně doladí.

Goji bochánky

Další varianta oblíbených rychlých “hromádek”, skvělá jako sladká svačinka nebo pohoštění ke kávě nebo čaji. Tento dezert je bez vajec, mléka a...