- zelenina dle sezóny a chuti
- tofu
- hraška (kupovaná směs na obalování a smažení)
- studená voda
- olej

- Omytou zeleninu nakrájíme na menší kousky, květák a brokolici na růžičky.
- V misce rozmícháme hrašku s trochou studené vody a postupně přidáváme, až získáme konzistenci podobnou hořčici.
- Na pánvičce rozpálíme dostatečné množství oleje a zeleninu nebo tofu namočené do těstíčka z hrašky v něm namáčíme a ihned dáváme na olej.
- Smažíme naplno, vždy máme pokrytou celou plochu pánve a jednotlivé dle potřeby otáčíme.
- Smažíme do zlatova, dáváme okapat na sítko nebo na ubrousek, aby se přebytečný olej vstřebal.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer apod.) povaříme do poloměkka v horké osolené vodě, pak teprve smažíme.
- Luštěninové mouky, tedy i hrašku, používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
- Výborné je kombinovat smaženou zeleninu s kašemi (např. “bramborová” kaše z jahel a batátů). Rozhodně je chuťově příjemné a energicky vyvážené přidat k smaženému pokrmu něco méně výrazného, vařeného ve vodě, omáčku apod.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Ahoj všem ,prožívám s vámi již třetí detox !Změna stravy mi přinesla spoustu benefitů.Přiznám se, že si některé recepty zjednodušuji,ale základní principy dodržuji.Jídlo si vařím ráno a v barevných termoskách mám menu v práci na celý den. Pracuji ve zdravotnictví a celý den je to kolotoč k nezastavení.Zvláště v této době.Díky pestré stravě jsem fit😁.Jsem ráda ,že tu jste !!!!
Tak tohle miluju, ale to si dávám, když jsem za prasáka, páč tohohle neumím sníst málo, ale ani přiměřeně :-)