- 1 cibule
- 0,5 pórku
- 0,5 středního celeru
- 0,5 střední cukety
- 1 hrnek bulguru
- 1 hrnek předem namočených fazolí mungo
- slunečnicový olej
- kari, mletá paprika, kmín, bobkový list, arame, sůl nebo umeocet, shoyu
Postup
- Připravíme si větší hrnec. Na dno nalijeme olej a vrstvíme řasu a zeleninu: arame, nadrobno cibuli, na kolečka pórek, strouhaný celer, strouhanou cuketu. Na zeleninu přijde opraný celozrnný bulgur a pak slité mungo. Zalijeme 4 hrnky vody, dáme 2 lžičky papriky, 2 lžičky kari, bobkový list, lžičku kmínu, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
- Vaříme bez míchání na mírném ohni 30-45 min.
- Pokud chceme řidší konzistenci, dolijeme horkou vodu a necháme přejít varem.
- Dochutíme solí, případně umeoctem a shoyu, promícháme, necháme pod pokličkou pár minut pro rozvinutí chutí.
- Podáváme s kvašenou a napařenou zeleninou, posypané semínky a natí.
- Jídlem z jednoho hrnce nikoho asi neuchvátíte, ale když je málo času, tak se nedá nic dělat. Toto jídlo je nenáročné na přípravu, dá se tedy připravit i v horších podmínkách, třeba na dovolené. Díky použitému koření bude nejspíš chutnat i mainstreamovým strávníkům.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Takovato jidla mne zahranuji, kdyz jsem cely den z domu 🙏
Vcera jsem si vyndala bulgur a mungo, ze zkusim zkombinovat a pak jsem na JJ nasla tento vyborny recept, takze jsem byla nadsena, perfektne se mi hodil! :) takovych chutnych rychlovek bych potrebovala vic, ale ono se da asi zkombinovat s jinou zeleninou/obilovinou a zas bude jine jidlo. :)