Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • černá ředkev
  • tuřín
  • olej
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce mirinu
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • černá a bílá sezamová semínka
  • pažitka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Protože máme v rodině sklony k obezitě, zkoušela jsem různé diety, ale s nevalným výsledkem. Díky Jíme Jinak jsem se ...

Jak připravit  zeleninu s omáčkou Mitarashi

  1. Ředkev a tuřín oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou zeleninu. Osmahněte, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne, ale dbejte na to, aby se nerozvařila. Musí být křupavá. Posypte sezamovými semínky a lehce opečte.
  3. Ve sklenici smíchejte vodu, tamari, sirup, škrob a mirin. Zeleninu v pánvi přelijte omáčkou a pokračujte ve vaření, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte pažitkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Podávejte teplé.
  • Výborná zelenina k různým asijským pokrmům.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo tamari hrachovou omáčku

Obměna

  • Hodí se i jiná zelenina jako mrkev, batát, daikon.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a vynecháme mirin.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

75 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
10. 8. 2023

Dnešní oběd :) Měla jsem mrkev a daikon, k tomu rýžový nudle – bylo to výborný 😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...