- 1 litr dashi vývaru/ zeleninového vývaru/ horké vody
- 1 větší mrkev
- 15 cm pórku
- 200 g bílého nebo uzeného tofu
- vařená řasa Kombu (není nutná)
- sůl
- Dashi nebo zeleninový vývar dáme ohřát.
- Mrkev nakrájíme na šikmá kolečka, pórek také tofu na malé kostičky. Pokud máme vařenou řasu Kombu, nakrájíme ji na tenké proužky.
- Do vařícího se vývaru dáme trošku soli.
- Přidáme mrkev, Kombu, pórek a vaříme 5 minut.
- Přidáme tofu a vaříme ještě dalších 5 minut a je hotovo.
- Pokud by byl vývar málo slaný, přidáme trošku miso pasty, ale není nutná.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Pokud jsme vařili dashi vývar, zbyde nám řasa Kombu, která se skvěle hodí do polévky.
- Místo mrkve a pórku můžete použít jakékoliv dva až tři druhy zeleniny.
Děti
- Pro mladší děti 1 roku polévku vaříme stejně, ale nesolíme a požijeme jen bílé tofu.
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, ale solíme jen po zrníčkách.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Lahodna ♥️ A ten vývar DASHI mnam ♥️ Děkujeme JJ ♥️