- čerstvá hlíva ústřičná (hrnek pokrájené)
- 1 cibule
- kus kapusty (hrnek pokrájené)
- 1 kedluben
- koření: mletý římský kmín, 2 bobkové listy, celý kmín
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- umeocet
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu.
- Cibuli a kapustu pokrájíme na proužky, kedluben na malé kostičky.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
- Přidáme hlívu, kapustu, kedluben, bobkový list a restujeme několik minut.
- Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sojovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
- Podle chuti přidáme do vypnuté polévky umeocet.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Kedluben v polévce chutná jako brambora. Místo něj můžete dát tuřín, batát nebo zcela jinou zeleninu.
- Pokud patříte k těm, kteří římský kmín neradi, můžete ho bez obav nahradit klasickým mletým kmínem.
- Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dneska jde do termosky 😁
Paneboze mnaaaaaaaam ♥️ měli jsme vývar z adzuki , tak je to trosku tmavší ale za to úplně nejvic mnaaaaam 👏 děkujeme