- 1 cibule (v receptu je červená)
- 150 g batátu
- 20 cm pórku (bílá i zelená část)
- 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
- 1 lžíce světlé miso pasty
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- umeocet podle chuti
- na ozdobu: klíčky
- Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a batát, omyjeme pórek.
- Zeleninu pokrájíme na maličké kostičky, pórek na proužky.
- Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
- Zalijeme vývarem a přidáme zbylou zeleninu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
- Odstavíme, rozmícháme v polévce trochu miso pasty a přidáme pár kapek umeocta.
- Polévku ozdobíme klíčky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokrm je přirozeně bezlepkový a při použití nesójové miso pasty (hrachová, cizrnová apod.) i bez sóji.
Obměna
- Miso pastu můžeme vynechat nebo dát tmavé miso.
- Můžete změnit zeleninu nebo zahustit vločkami či přidat těstoviny (např. skleněné nudle).
- Pokud chcete polévku sytější, můžete do ní přidat už uvařenou obilovinu.
Děti
- Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl a umeocet, miso pasty jen trošku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrota 😊
Mnaaaaam ♥️♥️♥️