- 15 cm pórku
- 2 střední mrkve
- 200 g uzeného tofu
- hrnek špičatého nebo jiného zelí, lze nahradit i čínským zelím
- 3 PL oleje
- trocha soli
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zelí na tenké proužky a mrkev na tenká kolečka nebo proužky a trochu osolíme.
- Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme tofu nakrájené na malé obdelníčky.
- Pokud je potřeba, dochutíme umeoctem, pozor, je slaný a zároveň i kyselý.
Kombinujeme
Tuto směs podáváme s rýží nebo jinou obilovinou, nejraději mám bezpluchý oves s rýží a lněným semínkam. Můžeme posypat slunečnicovým semínkem nebo gomasiem. Nezapomeňte přidat lžíci kvašené zeleniny, na talíři je z červené řepy.
Obměna
Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná. Místo tofu přidejte tempeh.
Děti
Tento pokrm můžete dát dítěti nejdříve v roce a půl, kdy použijeme minimum soli a pro dítě odebereme porci před dochucením.
Dítě kolem 2 let již může jíst tento pokrm stejně s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
mile prekvapilo :-)
Někdy není čas, zjišťovat kdo je kdo a úkol zní jasně, rychlá večeře a to tento chutný recept splňuje na výbornou 😀
Kuskus, napařený květák, kimchi a posypka gomasio. Použil jsem wok pánev a zelenina byla parádně křupavá.