Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zeleninové kapsy

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez sóji

Malá křupavá inspirace třeba na večeři.

Magdu ke zdravému stravování přivedla její dospělá dcera. Magdě jídlo zachutnalo a jelikož ji trápilo zdraví, rozhodl...

IMAG0537Základní informace

Malá křupavá inspirace třeba na večeři.

Ingredience a pomůcky

Těsto:

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku studené vody
  • špetka soli
  • miso


Zeleninová směs:

  • cibule
  • jakákoliv jiná zelenina
  • tofu
  • houby
  • nějaká obilovina
  • sójová omáčka
  • bylinky, sůl, olej
Postup

Nejprve zpracujeme těsto. Mouku, sůl a olej zapracujeme a po trochách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého ještě nakonec přidáme lžíci misa a necháme půl hodiny odležet.
Na trošce oleje osmahneme cibuli se solí, přidáváme další zeleninu, houby, tofu, podusíme do měkka. Nakonec dochutíme bylinkami a sójovou omáčkou.
Těsto si rozdělíme na osm dílů a z každého vyválíme kruh. Naplníme zeleninovou směsí, překlopíme a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Praktické rady

Těsto by mělo být opravdu vláčné, aby kapsy nepraskaly. Jsou výborné i studené, ale zelenina už není zásadotvorná.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
24. 6. 2023

Mnaaaaaaam ♥️ poslúchla jsem autorky komentář onvylepšení receptu o přidání 4 lžic kvásku a prolvašeni těsta , vynikající , těsto opravdu vláčné , krásně se s nim pracovalo a opravdu se povedly
MŇAM ♥️

sohajovarenata
19. 11. 2015

Zkusím je bezlepkové. Místo špaldové mouky dám rýžovou a pohankovou a uvidíme.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houby s nattem

Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila jsem se je tedy připravit ...

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky – dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, ...

Kroupové placky s kopřivou

Rychlé placky s nášupem jarních kopřiv, to je ta pravá jarní fitness strava.

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.