Malá křupavá inspirace třeba na večeři.
Ingredience a pomůckyTěsto:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku studené vody
- špetka soli
- miso
Zeleninová směs:
- cibule
- jakákoliv jiná zelenina
- tofu
- houby
- nějaká obilovina
- sójová omáčka
- bylinky, sůl, olej
Nejprve zpracujeme těsto. Mouku, sůl a olej zapracujeme a po trochách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého ještě nakonec přidáme lžíci misa a necháme půl hodiny odležet.
Na trošce oleje osmahneme cibuli se solí, přidáváme další zeleninu, houby, tofu, podusíme do měkka. Nakonec dochutíme bylinkami a sójovou omáčkou.
Těsto si rozdělíme na osm dílů a z každého vyválíme kruh. Naplníme zeleninovou směsí, překlopíme a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Těsto by mělo být opravdu vláčné, aby kapsy nepraskaly. Jsou výborné i studené, ale zelenina už není zásadotvorná.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️ poslúchla jsem autorky komentář onvylepšení receptu o přidání 4 lžic kvásku a prolvašeni těsta , vynikající , těsto opravdu vláčné , krásně se s nim pracovalo a opravdu se povedly
MŇAM ♥️
Zkusím je bezlepkové. Místo špaldové mouky dám rýžovou a pohankovou a uvidíme.