Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Zelený talíř

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

Nalaďte se na jaro a připravte si jarní zelený pokrm, který voní a chutná opravdu svěže.

Ingredience
  • kroupy
  • olej
  • zelená část pórku
  • katalánská čekanka
  • čerstvý česnek
  • baby špenát
  • rukola
  • semena fenyklu podle chuti
  • mletá modrá pískavice podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicová semínka
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • citrónová šťáva
  • mletý zázvor podle chuti

Je to už téměř rok, co se krůček po krůčku seznamuji s jiným způsobem stravování. Přivedla mě k tomu kamarádka, se kt...

Recept na kroupy s jarní zeleninou

  1. Kroupy uvařte, ponechte je poměrně vlhké a nechte stranou.
  2. Čekanku uvařte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Nasekejte rukolu.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájený pórek, fenyklová semínka, nasekaný čerstvý česnek, slunečnicová semínka, posypejte mletým zázvorem a pískavicí modrou. Jemně osmahněte.
  5. Přidejte kroupy, citrónovou kůru, baby špenát a rukolu. Promíchejte a vařte ještě několik minut. Nakonec opepřete.
  6. Na talíři pokapejte citrónovou šťávou pro lepší absorpci železa.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Nic není třeba vážit, řiďte se počtem strávníků.
  • Pískavice modrá není totéž, co pískavice řecká. Dá se sehnat v e-shopech, např. Sonnentor.
  • Použijte bio citrón.
  • Snažte se nevynechat koření a citrónovou kůru.
  • Pro verzi bez lepku použijte místo krup jakoukoliv bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.

Zelené kuličky

Zeleninové kuličky plné chuti a zdravých surovin. Stačí smíchat ingredience, vytvořit kuličky a osmažit – ideální rychlá chuťovka vhodná i jako rychl...