- půl hlávky bílého zelí
- 1 cibule
- 2 PL oleje
- 1 PL sladěnky
- 2 dcl vody nebo zeleninového vývaru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu a půl deci studené vody
- půl lžičky drceného kmínu
- umeocet
- sůl
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky, stejně tak zelí.
- Do hrnce dáme olej, rozpálíme ho, přidáme cibuli a sůl a společně restujeme do sklovata.
- Přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, chvíli restujeme, pak přidáme dvě deci horké vody nebo zeleninového vývaru a povaříme do změknutí zelí asi 15 minut.
- V půl deci studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do povařeného zelí. Přidáme lžíci sladěnky a povaříme ještě několik minut do zhoustnutí.
- Zelí dochutíme trochou umeocta. Pokud bude příliš kyselé, přidáme ještě trochu sladěnky.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Stejně tak můžeme uvařit červené zelí, které více osladíme sladěnkou.
Kombinujeme
Zelí je skvělá příloha třeba k haluškám nebo uhlířině.
Děti
Zelí je vhodné pro děti od 1,5 roku, jen ubereme sůl a dochucovadla.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dala jsem půl zeli a půl kapusty ooooh mnaaaamm♥️
Měli jsme s :
Salát z kvašené zeleniny
https://www.jimejinak.cz/salat-z-kvasene-zeleniny/
Okurka
Ředkvička
Hrášek
Kimchi
Knedlík
https://www.jimejinak.cz/jednoduchy-knedlik-z-kukuricne-krupice-polenty/
Dušený lilek
Dnes bylo k jáhlovým burgerům k obědu. Bylo výborné. Děkujeme 🙂❤