- půl hlávky bílého zelí
- 1 cibule
- 2 PL oleje
- 1 PL sladěnky
- 2 dcl vody nebo zeleninového vývaru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu a půl deci studené vody
- půl lžičky drceného kmínu
- umeocet
- sůl
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky, stejně tak zelí.
- Do hrnce dáme olej, rozpálíme ho, přidáme cibuli a sůl a společně restujeme do sklovata.
- Přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, chvíli restujeme, pak přidáme dvě deci horké vody nebo zeleninového vývaru a povaříme do změknutí zelí asi 15 minut.
- V půl deci studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do povařeného zelí. Přidáme lžíci sladěnky a povaříme ještě několik minut do zhoustnutí.
- Zelí dochutíme trochou umeocta. Pokud bude příliš kyselé, přidáme ještě trochu sladěnky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Stejně tak můžeme uvařit červené zelí, které více osladíme sladěnkou.
Kombinujeme
Zelí je skvělá příloha třeba k haluškám nebo uhlířině.
Děti
Zelí je vhodné pro děti od 1,5 roku, jen ubereme sůl a dochucovadla.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dala jsem půl zeli a půl kapusty ooooh mnaaaamm♥️
Měli jsme s :
Salát z kvašené zeleniny
https://www.jimejinak.cz/salat-z-kvasene-zeleniny/
Okurka
Ředkvička
Hrášek
Kimchi
Knedlík
https://www.jimejinak.cz/jednoduchy-knedlik-z-kukuricne-krupice-polenty/
Dušený lilek
Dnes bylo k jáhlovým burgerům k obědu. Bylo výborné. Děkujeme 🙂❤