- hlíva
- hlávkové zelí
- sezamový olej
- sečuánský pepř
- černý kmín (černucha/Nigella sativa)
- tamari
- rýžový ocet
- sůl
Jak připravit rychlé zelí s hlívou
- Na pánev dejte olej, černuchu a trochu rozdrceného sečuánského pepře. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu a restujte tak dlouho, dokud houby nedostanou trošku zlatavé barvy.
- Nyní přidejte nasekané zelí, trochu osolte, promíchejte a duste.
- Když je vše měkké, přidejte tamari, rýžový ocet, zvyšte plamen a rychle pěkně orestujte.
- Servírujte a posypte petrželkou.
😁 Vstup do kurzu zavíráme 1.11.
Letos žádné podzimní přibírání.
8 týdnů vedení, jídelníčky, videa.
Jdu do toho!
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Abyste dosáhli požadované chuti, nevynechte koření.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti. Případně pro děti koření vynechejte a použijte méně s a olej.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
Tak repete_ ku kapuste batát a príloha pšeno s ľanom a s restovanou cibuľou a tempehom,kimchi_dopadlo na 👍
Prave sme doobedovali a pochutnali sme si na novom recepte. Bolo to rýchlo, jednoduché a všetkým chutilo :-)
Ďakujeme za inšpiráciu na pestré varenie.