- hlíva
- hlávkové zelí
- sezamový olej
- sečuánský pepř
- černý kmín (černucha/Nigella sativa)
- tamari
- rýžový ocet
- sůl
Jak připravit rychlé zelí s hlívou
- Na pánev dejte olej, černuchu a trochu rozdrceného sečuánského pepře. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu a restujte tak dlouho, dokud houby nedostanou trošku zlatavé barvy.
- Nyní přidejte nasekané zelí, trochu osolte, promíchejte a duste.
- Když je vše měkké, přidejte tamari, rýžový ocet, zvyšte plamen a rychle pěkně orestujte.
- Servírujte a posypte petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Abyste dosáhli požadované chuti, nevynechte koření.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti. Případně pro děti koření vynechejte a použijte méně s a olej.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak repete_ ku kapuste batát a príloha pšeno s ľanom a s restovanou cibuľou a tempehom,kimchi_dopadlo na 👍
Prave sme doobedovali a pochutnali sme si na novom recepte. Bolo to rýchlo, jednoduché a všetkým chutilo :-)
Ďakujeme za inšpiráciu na pestré varenie.