Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Zelí s houbami

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Velmi jednoduché a rychlé, ale přesto díky použitému koření velice chutné a voňavé jídlo, které vám může posloužit třeba jako rychlá večeře, pokud nemáte moc času na vaření. Určitě si na něm pochutnáte.

Ingredience

Během jarní očisty opět vyplavlo na povrch, kolik z vás miluje čokoládu, a jak je pro některé

Jak připravit rychlé zelí s hlívou

  1. Na pánev dejte olej, černuchu a trochu rozdrceného sečuánského pepře. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu a restujte tak dlouho, dokud houby nedostanou trošku zlatavé barvy.
  2. Nyní přidejte nasekané zelí, trochu osolte, promíchejte  a duste.
  3. Když je vše měkké, přidejte tamari, rýžový ocet, zvyšte plamen a rychle pěkně orestujte.
  4. Servírujte a posypte petrželkou.
Začni dřív, než se proměníš v dýni!
😁 Vstup do kurzu zavíráme 1.11.

Letos žádné podzimní přibírání.
8 týdnů vedení, jídelníčky, videa.
Jdu do toho!

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Abyste dosáhli požadované chuti, nevynechte koření.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

    Děti

    • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti. Případně pro děti koření vynechejte a použijte méně s a olej.

    PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫

    Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    20 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Slavomíra
    10. 2. 2024

    Tak repete_ ku kapuste batát a príloha pšeno s ľanom a s restovanou cibuľou a tempehom,kimchi_dopadlo na 👍

    Prave sme doobedovali a pochutnali sme si na novom recepte. Bolo to rýchlo, jednoduché a všetkým chutilo :-)
    Ďakujeme za inšpiráciu na pestré varenie.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Květák s cizrnou v lepivé omáčce

    Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

    Špaldová míchanice

    Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

    Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

    Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

    Tofu Oktoberfest

    Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

    Houby na talíři

    Pokud si v kuchyni rádi hrajete, chcete se rozmazlovat nebo čekáte hosty, tento recept je nejen zajímavý na pohled, ale také velmi chutný a rychlý.

    Zelná pečínka

    Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.