- malé fialové zelí
- olej
- dýňové semínko
- umeocet
- černý kmín (černucha)
- černé sezamové semínko
- kmín
- jarní česnek
- petrželka
- gochugaru (chilli na kimchi)
- sůl
Jak připravit červené zelí a jarními bylinkami
- Nakrájejte zelí na čtvrtky nebo na plátky.
- Připravte zálivku smícháním všeho koření, semínek, soli a nasekaných bylinek.
- Zelí dejte do pekáčku, lehce osolte, pokapejte trochou oleje a umeocta. Přidejte 2 lžíce vody.
- Nastavte fritézu na 185°C a 25 minut. Dejte péct.
- Asi v polovině otevřete a přidejte polovinu kondimentu. Lžící naberte šťávu, co se vytvořila a zelí polijte. Snažte se lehce pečínku otevřít, aby se kondiment dostal i mezi listy. Pokračujte v pečení.
- 2 minuty před koncem znovu otevřete a přidejte zbytek kondimentu. Po upečení posypejte petrželkou a servírujte jak je libo.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Při pečení špičky zelí trochu seschnou. Budou mít chuť, jako když připravujete klasické chipsy z kadeřávku. Pokud se přece jen stane, že se nějaký list spálí, před podáváním ho odstraňte.
- Do fritézy jsem použila skleněný pekáček. Kondiment, co se vytvořil, se tak neroztekl po dně.
- Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete péct i v klasické troubě.
Obměna
- Můžete použít i medvědí česnek.
- Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den prosím Vás ovesné vločky namacane z vody mi moc nejedou s čím se konzumuji děkuji.
Vierko, mohu poprosit o tip na tu horkovzdušnou fritézu? Už jsem zde viděla několik receptů s ní a zaujalo mě to.