Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Zimní verze salátu tabbouleh s čirokem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna zima

Tabbouleh máme rádi, ale v zimě potřebujeme spíše zahřát než osvěžit. Vymysleli jsme proto zimní verzi tohoto salátu s pečenou zeleninou a ještě ho udělali bezlepkový.

Ingredience
4 porce
  • 120 g čiroku
  • 1/2 brokolice
  • kus dýně
  • 2 batáty (např. fialové)
  • 40 g petrželky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • olej
  • sůl

Od dětství jsem měla problémy s nadváhou, které jsem se snažila řešit pohybem. Když mi artróza v kolenou vzala možnos...

Jak připravit zimní tabbouleh

  1. Rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Brokolici rozebereme na růžičky, dýni a batát nakrájíme na kostky.
  3. Zeleninu smícháme s olejem a solí a dáme péct na cca 20-25 minut.
  4. Uvaříme čirok.
  5. Čirok smícháme s pečenou zeleninou, najemno nasekanou petrželkou a citronovou šťávou, případně i troškou oleje (např. dýňový).
  6. Podáváme například s pečenou cizrnou nebo jinou luštěninou/tofu/tempehem.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
  • V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.

Obměna

  • Místo čiroku můžeme použít tradiční bulgur, anebo třeba kuskus, quinou, kroupy či slzovku.
  • Místo pečení můžeme i zeleninu orestovat nebo napařit.
  • Pečenou zeleninu můžete posypat tymiánem.
  • Salát lze ještě dochutit třeba tahini, ale už se nebude jednat o tabbouleh.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2. roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ještě jsem nevařila, zkusím, ale… Lze jednotlivé recepty označit jako “oblíbené”? Pro snadnější přístup v budoucnu? Děkuji

KlaudieP
19. 1. 2020

Ahoj, dnes jsem vařila. Móc dobré. Přidala jsem starším dneska trochu hořtice, aby měly něco chuťově výraznějšího. Jindy jíme to samé, co naše nejmenší batole…ale i jeho porce byla fantastická.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.