Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Zlatý pečený květák

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Recept pro milovníky jednoduchých receptů. Nic jednoduššího už asi neexistuje. Potřebujete jen pár ingrediencí, které z obyčejného květáku vykouzlí super pochoutku.

Ingredience
  • květák
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • kurkuma
  • sladké kari
  • sušený česnek
  • hrubě mletý kmín
  • citrónová šťáva
  • petrželka

Na kávě jsem byla emočně závislá, pila jsem několik šálků turka denně a přesto se mi podařilo ji bez problémů úplně o...

Jak připravit kořeněný pečený květák

  1. Květák rozdělte na růžičky a ty největší rozpulte.
  2. Vložte do misky a velmi dobře ochuťte extra panenským olivovým olejem, masírujte rukama, aby se olej rozlil po celém povrchu.
  3. V malé misce smíchejte koření a sůl.
  4. Nasypte koření na květák a znovu jej promasírujte rukama, aby se dobře rozprostřelo.
  5. Předehřejte troubu na 220°C.
  6. Plech vyložte pečicím papírem a květák položte do jedné vrstvy. Řeznou částí  dolů. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, v polovině pečení otočte.
  7. Nakonec posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Použijte vyšší teplotu, květák má být pečený, ne dušený.

Obměna

  • Můžete použít i jiné koření dle vaší fantazie.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

122 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes to bylo tak moc dobrý, že se musím ještě jednou pochlubit talířem a poděkovat za recept 😊

Havranice
20. 1. 2025

Luxusní večeře, moc děkuju ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Voňavá brokolice

Rychlý jednoduchý recept na lahodné jídlo, které hraje barvami a vůněmi.

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...
106
58

Cajunská polévka

Sytá polévka z dýně a fazolí s cajunským kořením, které jí dodává lahodnou a nezaměnitelnou chuť.

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.