- květák
- extra panenský olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- kurkuma
- sladké kari
- sušený česnek
- hrubě mletý kmín
- citrónová šťáva
- petrželka
Jak připravit kořeněný pečený květák
- Květák rozdělte na růžičky a ty největší rozpulte.
- Vložte do misky a velmi dobře ochuťte extra panenským olivovým olejem, masírujte rukama, aby se olej rozlil po celém povrchu.
- V malé misce smíchejte koření a sůl.
- Nasypte koření na květák a znovu jej promasírujte rukama, aby se dobře rozprostřelo.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Plech vyložte pečicím papírem a květák položte do jedné vrstvy. Řeznou částí dolů. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, v polovině pečení otočte.
- Nakonec posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Použijte vyšší teplotu, květák má být pečený, ne dušený.
Obměna
- Můžete použít i jiné koření dle vaší fantazie.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobre, diky! Dala jsem si s humusem + opecene ovesne knedliky a tofu.
Jsem na JJ superkrátce a tohle je jedno z mých prvních jídel, které si troufnu zveřejnit 😊