- 2 hrnky uvařených bílých fazolí
- 2 polévkové lžíce oleje
- 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
- 1 velká cibule
- sůl
- lžička umeocta
- půl lžičky kurkumy
- citronová šťáva – podle chuti
Jak připravit pomazánku z fazolí
- Cibuli nakrájejte na kostky, rozehřejte na pánvi olej, přidejte cibuli, trochu osolte a osmažte ji do sklovata.
- Přisypte uvařené fazole a kurkumu, nechte ji prohřát (budou se lépe mixovat).
- Odstavte, přidejte arašídové máslo, umeocet podle chuti a rozmixujte do hladka. Podle chuti můžete přidat ještě citronovou šťávu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Obměna
- Místo bílých fazolí použijte jakoukoliv uvařenou luštěninu – červenou čočku, mungo fazolky, cizrnu…
Kombinujeme
- Pomazánku můžete použít jako základ na tortillu nebo palačinku či na obilné placky.
- V teplých dnech je výborná jen jako dip k zelenině.
Děti
- Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 let, ale šetříme solí a kurkumou.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Po delším čase je třeba znovu ochutnat tuto pomazánku 🙂
Tato pomazánka je taková nenápadná a přitom tak dobrá 😀