Na oleji zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidat na kostičky nakrájený celer a petržel, posolit a nechat chvíli restovat, zalít vodou a dusit. Až je zelenina měkká, rozmixovat, vložit zpět do hrnce, ochutit umeoctem a vypnout.
Tempeh nakrájet na kostky, vložit do rozpáleného oleje a osmažit dozlatova. Poté “vysát” tuk pomocí papírových utěrek a vložit do hrnce s 2 lžícemi shoyu, troškou vody, 1 lžící sladu (lze i jablečného koncentrátu), vymačkanou šťávou ze zázvoru (dle chuti strávníků) a vařit na mírném plamení, zamíchat. Zbylou tekutinu zahustit maizenou nebo kuzu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
K tomu jsem dělala rýži s jáhlami (z uvařených jsem ušoulala knedlíčky), posypala sezamem, napařila květák a mrkev. Podáváno se sedmikráskami. K tomu byl ještě salát a pickles.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Miluji tyto nasládlé kombinace a navíc tempeh, moje láska… Uvařila jsem a nakonec jsem vylizovala i hrnec, vážně skvělé!
není Znojemská s okurkou?