Domů > Jak začít > Inspirace

Znojemská omáčka a sladko-pikantní tempeh

Vynikající oběd, který si zamilují i mlsní členové rodiny :-) Tempeh v této úpravě je prostě vynikající a je hotový raz dva.

Na oleji zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidat na kostičky nakrájený celer a petržel, posolit a nechat chvíli restovat, zalít vodou a dusit. Až je zelenina měkká, rozmixovat, vložit zpět do hrnce, ochutit umeoctem a vypnout.

Tempeh nakrájet na kostky, vložit do rozpáleného oleje a osmažit dozlatova. Poté “vysát” tuk pomocí papírových utěrek a vložit do hrnce s 2 lžícemi shoyu, troškou vody, 1 lžící sladu (lze i jablečného koncentrátu), vymačkanou šťávou ze zázvoru (dle chuti strávníků) a vařit na mírném plamení, zamíchat. Zbylou tekutinu zahustit maizenou nebo kuzu.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

K tomu jsem dělala rýži s jáhlami (z uvařených jsem ušoulala knedlíčky), posypala sezamem, napařila květák a mrkev. Podáváno se sedmikráskami. K tomu byl ještě salát a pickles.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

tanicka7
12. 4. 2016

Miluji tyto nasládlé kombinace a navíc tempeh, moje láska… Uvařila jsem a nakonec jsem vylizovala i hrnec, vážně skvělé!

není Znojemská s okurkou?

Ukázat další komentáře