Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, které zasytí a pohladí žaludek.

Ingredience
  • polozrnná kulatá rýže
  • sójové mléko
  • mrkev
  • batát
  • dýně
  • cibule
  • mořské řasy wakame
  • vločky z mořské řasy nori
  • sůl
  • shishito
  • čerstvá jarní cibulka
  • tamari

Miška najela na jídelníček podle Jíme Jinak a byla velmi překvapená, v jak krátkém čase se začala cítit jinak. Přesta...

Jak připravit mléčnou polévku Zosui bez laktózy

  1. Dejte vařit rýži.
  2. Pár minut před dovařením rýže přidejte dýni, batáty, mrkev a cibuli nakrájené na malé kostičky.
  3. Když je rýže a zelenina uvařená a vstřebáno dostatek tekutiny, přidejte sůl, instantní řasu wakame, sójové mléko a tamari. Pokračujte ve vaření, dokud nebude polévka ještě hustší a krémovější.
  4. Přidejte vločky z mořské řasy nori, čerstvou jarní cibulku a čerstvé shishito. 
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Zosui je pokrm se snadnou přípravou, vhodný pro každou dobu: snídaně, oběd nebo svačina. V Japonsku je nutností při nachlazení, a to díky snadné stravitelnosti a hřejivým vlastnostem. Je to takový porridge ze zbylé rýže. Do tohoto pokrmu jí můžete perfektně recyklovat.
  • Tato japonská rýžová polévka je ideální pro chladnější období. Je to skvělé zdravé jídlo, když se zotavujete z nachlazení nebo když chcete jen něco rychlého a snadného, ​​ale přesto chutného a vydatného.
  • Pokud použijte již uvařenou rýži, bude příprava ještě rychlejší.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv sezónní zeleninu podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Chci se zeptat, Vierko, prosím vás, když nemám shishito, můžu použít jakoukoliv papriku? Nebo kde se dá tahle paprička sehnat? A ještě na to sójové mléko: já mám problém co s ním, když ho koupím nejsem schopná celé balení včas zpracovat a by se nezkazilo, dá se vyrobit, nebo máte tip jak to řešit? Moc moc děkuju :-) !

Mila Beata
15. 10. 2024

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Rychlá podzimní polévka

Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...