Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, které zasytí a pohladí žaludek.

Ingredience
  • polozrnná kulatá rýže
  • sójové mléko
  • mrkev
  • batát
  • dýně
  • cibule
  • mořské řasy wakame
  • vločky z mořské řasy nori
  • sůl
  • shishito
  • čerstvá jarní cibulka
  • tamari

Eva se přihlásila do očistného programu, ale brala náš stravovací plán spíš jako scifi. Přeci jen si...

Jak připravit mléčnou polévku Zosui bez laktózy

  1. Dejte vařit rýži.
  2. Pár minut před dovařením rýže přidejte dýni, batáty, mrkev a cibuli nakrájené na malé kostičky.
  3. Když je rýže a zelenina uvařená a vstřebáno dostatek tekutiny, přidejte sůl, instantní řasu wakame, sójové mléko a tamari. Pokračujte ve vaření, dokud nebude polévka ještě hustší a krémovější.
  4. Přidejte vločky z mořské řasy nori, čerstvou jarní cibulku a čerstvé shishito. 
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Zosui je pokrm se snadnou přípravou, vhodný pro každou dobu: snídaně, oběd nebo svačina. V Japonsku je nutností při nachlazení, a to díky snadné stravitelnosti a hřejivým vlastnostem. Je to takový porridge ze zbylé rýže. Do tohoto pokrmu jí můžete perfektně recyklovat.
  • Tato japonská rýžová polévka je ideální pro chladnější období. Je to skvělé zdravé jídlo, když se zotavujete z nachlazení nebo když chcete jen něco rychlého a snadného, ​​ale přesto chutného a vydatného.
  • Pokud použijte již uvařenou rýži, bude příprava ještě rychlejší.

Obměna

  • Můžete přidat jakoukoliv sezónní zeleninu podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Chci se zeptat, Vierko, prosím vás, když nemám shishito, můžu použít jakoukoliv papriku? Nebo kde se dá tahle paprička sehnat? A ještě na to sójové mléko: já mám problém co s ním, když ho koupím nejsem schopná celé balení včas zpracovat a by se nezkazilo, dá se vyrobit, nebo máte tip jak to řešit? Moc moc děkuju :-) !

Mila Beata
15. 10. 2024

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Rychlá podzimní polévka

Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...