- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 střední petržel
- 1 střední kedlubna
- sůl
- umeocet
- na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)
Jak připravit polévku z kedlubny
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
- Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
- Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
- Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
- Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
- Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
- Posypeme semínky nebo bylinkami.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.
Obměna
- Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.
Děti
- Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Pecka, výýýborná 😍
Vynikající 👌